Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підстав для введення в Україну миротворців немає - Порошенко

Четвер, 5 лютого 2015, 14:05

Підстав для введення миротворчого контингенту в Україну немає, країна потребує оборонної зброї й засобів шифрованого зв'язку для військових.

Про це сказав президент України Петро Порошенко в інтерв'ю El Pais у ніч із 3 на 4 лютого, переклад якого публікує Inopressa.ru.

Він наголосив: "Я президент миру, а не президент війни. Я усвідомлюю, що військовими методами цю проблему вирішено не буде".

"Вірно, що ми сильно потребуємо зброї, але оборонної зброї, засобів шифрованого зв'язку для командування військами, безпілотників, засобів електронної війни, радарів для встановлення джерел атак", - заявив Порошенко.

Він додав, що Україна вже отримала першу партію озброєнь "із обмеженим потенціалом" від США, Польщі, Франції та інших країн.

"Сьогодні ми не говоримо про передачу смертоносних озброєнь, хоча це теж важливо, – йдеться про оборонні озброєння", - зазначив український лідер.

Журналіст запитала: "Могли б ви розглянути варіант зі спрямуванням контингенту міжнародних миротворців для закриття кордону з Росією? Чи ви почекаєте російських миротворців, як в Абхазії чи Придністров’ї?".

"Ми не хочемо присутності окупаційних військ, а підстав для присутності миротворців немає, тому що Україна сама може контролювати свої кордони", - заявив Порошенко.

Те, що Україна не контролює частину кордону на сході, він пояснив так: "Коли ми направили свої війська для їх оборони, нас обстріляли з систем залпового вогню. Тож це питання до Росії".

"Росія з тою же ненавистю обстрілює машини ОБСЄ, її безпілотники й основний табір, де розміщені представники ОБСЄ й контрольного центру (представники армій Росії й України)", - сказав президент.

"Мир у східній Україні залежить тільки від Росії", - наголосив Порошенко.

За його словами, мета України – не покарати Росію, а "гарантувати механізм виконання зобов'язань, які Москва взяла на себе".

"200-300 миротворців не спроможні зупинити найпотужнішу військову машину континенту", - зазначив президент.

"Ми повинні створити механізм, який включав би в себе припинення вогню й застосування технічних методів контролю на кордоні, ми повинні інформувати про те, коли Росія стріляє. Нас урятує діяльність у транспарентній формі, єдність і солідарність", - сказав Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...