Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зізнання Путіна про окупацію Криму зацікавили ЄС

Вівторок, 10 березня 2015, 13:10

У Євросоюзі ретельно відслідковують зізнання президента Росії Володимира Путіна про початок окупації Криму та наголошують на невизнанні цієї нелегальної анексії.

Про це заявила речник Європейської служби зовнішньої діяльності Майя Косьянчич у вівторок, повідомляє кореспондент "Укрінформу" у Брюсселі.

"Ми це відслідковуємо дуже ретельно. Але, на нашу думку, найбільш важливою є позиція ЄС щодо засудження результатів цих дій, тобто нелегальної анексії Росією Криму і Севастополя. Це є чітке порушення статуту ООН і Гельсінського процесу", - сказала вона.

Косьянчич наголосила, що політика ЄС щодо невизнання цієї анексії буде імплементована у повному обсязі, зокрема, через запровадження обмежувальних заходів.

Як відомо, 8 березня телеканал "Росія 1" показав анонс фільму про те, як президент РФ Володимир Путін у лютому 2014 року ухвалив рішення про "проведення спеціальної операції із повернення Криму до складу Росії".

Цим російський лідер фактично відкрито зізнався у скоєнні злочину, спрямованого проти суверенітету і територіальної цілісності незалежної держави та початку військової агресії проти України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування