Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британські дослідники детально розповіли, як російська армія воює в Україні

Середа, 11 березня 2015, 12:42

Російські військові беруть участь у війні на сході України, починаючи з 14 липня 2014 року.

Про це йдеться у звіті британського Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень (pdf).

Згідно з документом, у цей день на територію України увійшли шість розвідувальних команд, а саме: Друга бригада спецназу, Десята бригада спецназу, група 45-го гвардійського полку спецназу ПДВ, 173-я окрема гвардійська розвідувальна рота, Розвідувальний батальйон Дев'ятої мотострілкової бригади, Розвідувальний батальйон 18-ї мотострілкової бригади.

З 11 серпня, за даними інституту, у війні в Україні вже повноцінно брали учать десять тактичних угрупувань: 17-а мотострілкова бригада, 18-а гвардійська мотострілкова бригада, 21-а мотострілкова бригада, 33-а (гірська) мотострілкова бригада, 247-й гвардійський десантно-штурмовий полк, 247-й гвардійський десантно-штурмовий полк, 104-й гвардійський десантно-штурмовий полк, 331-й гвардійський полк ПДВ, 137-й гвардійський полк ПДВ, 31-а гвардійська десантно-штурмова бригада, 2-а бригада спецназу.

Клацніть для збільшення

Станом на лютий 2015 року, стверджують дослідники, в Україні вже були присутні 55 військових одиниць.

Клацніть для збільшення

Згідно з документом, станом на весну 2014 року Росія зосередила на кордоні з Україною і в Криму 28 військових частин загальною чисельністю в 90 тисяч військових.

Станом на середину серпня 2014, стверджують дослідники, в Україні перебували від 3500 до 6000 російських військових. Найбільша їх кількість – 10 000 – спостерігалася в грудні 2014. В останній тиждень лютого 2015, згідно з документом, в Україні перебували 9000 військових, але з того часу їхня кількість зросла на 1500 – 2000.

В Криму наразі перебувають 26 000 – 28 000 військових включно з 13 000, які належать до Чорноморського флоту. Втім, у дослідженні вказується, що, за іншими даними, загальна кількість російських військових у Криму може становити від 29 000 до 40 000.

В той же час експерти наголошують, що військові і фінансові ресурси Кремля для підтримання війни в Україні є обмеженими і вже досягли своєї межі.

У документі зазначається, що Росія веде війну в Україні згідно з так званою доктриною Герасимова – презентованою начальником російського Генштабу Валерієм Герасимовим в січні 2013 року, яка в грудні 2014 була включена у російську військову доктрину. У ній описувалась саме "гібридна війна" і зазначалося, що у 21 столітті намітилася тенденція до стирання меж між миром і війною, а війни вже не оголошуються офіційно і більше не ведуться за встановленими правилами.

"Є докази, що російські військові присутні в східній Україні – не лише у якості командування чи управління військовою технікою, а й у якості когерентних військових формувань. Ці сили, дислоковані в Україні, на кордоні і в Криму, становлять серйозну і пряму загрозу Україні", – наголошують дослідники у своєму висновку, додаючи, що кількість російських військових приблизно дорівнює кількості всіх військових, які має у наявності Київ.

Кількість проросійських бойовиків, стверджують аналітики, налічує половину від кількості російських регулярних військ.

Головним стратегічним завданням російських військових формувань у документі називається підтримка самопроголошених "республік" на сході України.

Також дослідники допускають, що Росія найближчим часом вдасться до нового наступу на українські позиції. Найбільш ймовірним напрямком називається Маріуполь.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...