США дадуть Україні $26 мільйонів на реформи правоохоронної системи - Аваков

Середа, 11 березня 2015, 13:23

Угода між урядами США та України про допомогу у реформуванні правоохоронної системи та кримінальної юстиції передбачатиме надання Україні майже 26,4 мільйона доларів.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на засіданні Кабінету міністрів України у середу.

"Загалом 26 мільйонів 358 тисяч доларів (передбачає програма – ред.). Гроші підуть на два напрямки: реформа правоохоронної діяльності – 16 мільйонів 772 тисячі доларів, і реформування галузі кримінальної юстиції та боротьба з корупцією – 9 мільйонів 636 тисяч доларів. Тут Антикорупційне бюро", - сказав Аваков.

Основний акцент у напрямку реформування правоохоронної діяльності буде зроблено на новій патрульній службі, сказав голова МВС.

"Ми сьогодні вийшли на базову угоду з американським урядом, який уже затверджено в Білому Домі і нам належить його затвердити, ратифікувати – і ми отримаємо гроші буквально найближчими днями", - сказав Аваков.

Він представив базові програми США, які надали гроші Україні на згадані кроки.

Аваков наголосив, що зміниться філософія патрульної служби – з "карати і кришувати" на "служити й захищати".

Крім того, посилиться боротьба з корупцією, підвищиться рівень контролю "вулиці" та реагування на виклики громадян. За його словами, передбачається, що патрульна служба, наприклад, у Києві, приїжджатиме за 4-7 хвилин після виклику.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування