Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Рада попросила ООН та ЄС ввести миротворців в Україну

Вівторок, 17 березня 2015, 16:57

Верховна Рада попросила ООН та Раду Євросоюзу ввести миротворців в Україну.

За відповідне рішення проголосував 341 народний депутат.

Таким чином Рада прийняла Постанову про схвалення звернення від імені України до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй та Ради Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки (№2379).

Автором постанови є президент Петро Порошенко.

"Терористичні формування "ЛНР" та "ДНР", які діють під керівництвом та фінансуються Російською Федерацією, вчиняють акти тероризму, військові злочини та інші протиправні дії. Унаслідок таких дій щодня гинуть військовослужбовці та цивільне населення України", - вказано у пояснювальный записці.

На думку Порошенка, розгортання в Україні міжнародної операції з підтримання миру і безпеки дозволить забезпечити ефективну імплементацію "Мінських домовленостей", насамперед, в частині невідкладного та всеохоплюючого припинення вогню, відведення всіх важких озброєнь, виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки та найманців з території України, роззброєння всіх незаконних збройних формувань.

"Схвалити звернення від імені України до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй та Ради Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки", - сказано у самій постанові.

Також Рада 305 голосами схвалила рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях (№2346).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування