Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет ВР вчергове провалив спробу розглянути закон про "Укрнафту"

Середа, 18 березня 2015, 15:07

Комітет з питань економічної політики знову не зміг зібратися для розгляду законопроекту, який покликаний повернути державі 2 мільярдів гривень з компанії Ігоря Коломойського.

Про це "Українській правді" повідомив депутат БПП Мустафа Найєм.

"Засідання комітету з питань економічної політики, на якому мали розглянути законопроект №2273 "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів) було зірвано у зв'язку з відсутністю кворуму", - сказав він.

Депутат нагадав, що прийняття цього законопроекту безпосередньо впливає на отримання в бюджет 1,7 млрд гривень у вигляді дивідендів від компанії "Укрнафта".

За словами Найєма, на засідання комітету не прийшли - Олесь Довгий, Юрій Воропаєв, Сергій Матвієнков, Станіслав Березкін, Анатолій Денисенко, Володимир Кацуба та Сергій Фаєрмарк.

Були присутні депутати Юрій Кривенко, Вікторія Пташник, Юрій Соловей, Богдан Матковський, Альона Кошелєва та Олександр Романовський.

Депутати з міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти" звинувачували керівництво профільного комітету в небажанні розглядати цей законопроект і 6 березня заблокували трибуну, щоб ВР розглянула цей законопроект.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман дав доручення профільному комітету Верховної Ради розглянути цей проект закону і внести його на розгляд у встановленому порядку.

Після двох провалених зібрань депутат від "Народного фронту" Андрій Іванчук склав з себе повноваження голови комітету Верховної Ради з питань економічної політики.

Іванчук є другом прем'єра Арсенія Яценюка і бізнес-партнером олігарха і глави Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування