Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа про ДТП у Костянтинівці потрапить до суду до 1 квітня - Матіос

Субота, 21 березня 2015, 22:30

Справа військовослужбовців, які вчинили ДТП в Костянтинівці, внаслідок якого загинула дитина, буде передано до суду до 1 квітня.

Про це в ефірі 5 каналу заявив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"До 1 квітня справу буде передано до суду. Ми встигаємо провести автотехнічну експертизу, дві психіатричні експертизи, експертизи потерпілих, оголосити остаточну редакцію підозри і направити в суд", - сказав Матіос.

За його словами, є вина командира, який перебував у БТР, і водія, який керував транспортним засобом.

"Вони порушили статутні вимоги, якими заборонено пересування військової техніки на гусеничному ходу по населеному пункту, вони вжили алкогольні напої, вони скоїли ДТП, внаслідок якого загинула людина і травмовані люди", - додав Матіос.

Крім того він зазначив, що проходить службова перевірка в частині, з розташування якої виїхало транспортний засіб.

"Можливо, і я більше схиляюся до того, що буде ще оголошено підозру і дана правова оцінка діям командуванню за бездіяльність. Допустили виїзд неуповноваженого особи на транспортному засобі, а також не простежили стан його здоров'я або адекватності", - пояснив Матіос.

Як відомо, 16 березня у Костянтинівці сталося ДТП за участю військових, в результаті якого було збито жінку з двома дітьми, один з них загинув, мати і друга дитина потрапили до лікарні.

Командира батальйону в Костянтинівці, де сталося ДТП за участю військовослужбовців, відсторонили від посади на час проведення розслідування.

Интерфакс-Украина

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...