Глава МЗС Саудівської Аравії розкритикував Путіна

Неділя, 29 березня 2015, 18:20

Глава МЗС Саудівської Аравії  принц Сауд аль-Фейсал розкритикував лист президента РФ Володимира Путіна, в якому той закликав арабські держави вирішити конфлікт у Йємені "без зовнішнього втручання"

У листі Путіна до лідерів арабських держав, яке зачитали на саміті Ліги арабських держав у Єгипті, президент РФ закликав арабські країни вирішити конфлікт у Йємені "мирними методами, без зовнішнього втручання".

Після того, як лист було зачитано перед делегаціями, аль-Фейсал заявив, що Путін "говорить про проблеми на Близькому Сході так, ніби Росія не впливає на ці проблеми".

Аль-Фейсал зазначив, що російська влада "говорить про трагедії у Сирії, в той час як сама є частиною цих трагедій, озброюючи сирійський режим для боротьби з власним народом".

Також глава МЗС Саудівської Аравії зазначив, що сподівається на те, що Путін змінить свою лінію поведінки.

26 березня Саудівська Аравія оголосила про початок військової операції у Йємені проти шиїтської організації хусит, яким вдалося захопити контроль над йеменськими ВПС і змусити до бігства президента країни, суніта Абд Раббо Мансура Хаді. Той звернувся по міжнародну допомогу.

Саудівська Аравія планує задіяти в операції близько 100 бойових літаків, але починати найближчим часом наземну операцію у Йємені не має наміру.

РБК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...