ГПУ місяць шукатиме факти можливої корупції у Кабміні

Неділя, 29 березня 2015, 20:07

Протягом місяця будуть перевірені факти можливої корупції в Кабінеті міністрів України, озвучені відстороненим від виконання обов'язків глави Держфінінспекції України Миколою Гордієнком.

Про це в ефірі 5 каналу заявив заступник начальника Головного управління Генпрокуратури - начальник управління з розслідування корупційних злочинів Павло Жебрівський.

"На сьогоднішній день проводиться перевірка. Мені дано місяць, щоб перевірити факти", - сказав Жебрівський.

За його словами, правоохоронці почали 15 розслідувань за фактами зловживань КМУ, які озвучив Гордієнко.

"До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за цими фактами ... 2 справи - у провадженні у міліції, 1 справа у військовій прокуратурі та 12 справ - у Головному слідчому управлінні", - сказав він.

Як відомо, 27 березня група депутатів уже зареєструвала у парламенті проект постанови №2479 про утворення ТСК з питань перевірки фактів корупційної діяльності, поширених Гордієнком 

Разом з тим Яценюк звернувся до ГПУ з проханням перевірити звинувачення в корупції на адресу уряду з боку усуненого з посади глави Державної фіскальної інспекції Миколи Гордієнка.

Повідомлялося, що ревізією було встановлено факти корупційної діяльності, якими було завдано збитки державі на суму понад 7,58 млрд. грн.

Раніше Яценюк розпорядився розпочати службове розслідування проти керівництва Фіскальної служби і відсторонити його від виконання обов'язків.

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом можливого отримання службовцями Державної фіскальної служби неправомірної вигоди під час розмитнення товарів на кордоні.

Інтерфакс-Україна, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування