Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Порошенко хоче, щоб людям розповіли про відхід із Дебальцевого

Вівторок, 3 березня 2015, 17:19

Президент Петро Порошенко дав доручення міністру оборони та начальнику Генерального штабу якомога швидше надати аналіз ситуації щодо проведення операції в Дебальцевому.

Про це йшлося на розширеній міжвідомчій нараді в Головному ситуативному центрі при РНБО, інформує прес-служба глави держави у вівторок.

В нараді взяли участь Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Степан Полторак, Віктор Муженко, Арсен Аваков, керівники інших силових відомств, відповідальні особи РНБО та АП. Фото АП

"Суспільство має право бути поінформованим", – наголосив президент.

Президент звернув окрему увагу на необхідність забезпечення ефективної роботи пунктів пропуску вздовж лінії розмежування.

"Я поставив чіткі завдання і хотів би, щоб вони вже сьогодні були оформлені в конкретні доручення, з конкретними термінами", – сказав Порошенко.

За його словами, необхідно забезпечити ефективні дії, щоб не допустити проникнення розвідувально-диверсійних груп, зброї, забезпечити захист території від контрафактної продукції.

З іншого боку, необхідно уникнути корупції, мародерства з боку бойовиків.

Учасники наради обговорили питання укріплення лінії оборони по усій лінії зіткнення та зосередили увагу на необхідності облаштування фортифікаційних споруд для захисту особового складу та техніки.

Глава держави особливо наголосив на необхідності тісної взаємодії з моніторинговою місією ОБСЄ.

"По кожному з десяти пунктів, де постійно порушується режим припинення вогню, скрізь мають бути розміщені мобільні постійнодіючи пости ОБСЄ, чітка фіксація режиму припинення вогню, оприлюднення в щоденному режимі доповіді ОБСЄ, в тому числі й українською мовою у засобах масової інформації", – поставив завдання Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування