Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шокін каже, що Аваков захотів сам займатися Бочковським і Стоєцьким

Вівторок, 31 березня 2015, 19:52

Відповідальність за розслідування корупційних дій колишнього керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій лежить на МВС, оскільки на прохання глави відомства саме міліція займається розкриттям цих злочинів.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомив генеральний прокурор Віктор Шокін.

"Міністр внутрішніх справ звернувся, в тому числі, і до мене, щоб міліція сама розслідувала цю справу. Я із задоволенням виконав це прохання, і тому всі наслідки розслідування лежать на МВС", - сказав він.

"Я сказав міністру, що бажаю йому успіху в тому, щоб зловити корупціонерів і довести їх провину. Але я попередив: щоб через місяць або два він не сказав, що, мовляв, вибачте, це підслідність прокурорська, забирайте вашу справу назад", - підкреслив він.

За словами Шокіна, прокуратура здійснює процесуальне керівництво цього розслідування.

Генпрокурор пояснив, що, згідно із законодавством, прокуратура може передати розслідування справи в підслідність будь-якому правоохоронному органу.

"Якщо вже сам міністр виявив таке бажання, природно, ми пішли йому назустріч", - підсумував він.

Як відомо, 25 березня на засіданні Кабінету міністрів правоохоронці затримали главу ГСЧС Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем в ДСНС.

Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено про підозру, у п'ятницю суд повинен був винести рішення про обрання їм запобіжного заходу.

У п'ятницю клопотання про арешт Бочковського та його заступника Стоєцького відкликали із суду представником Генпрокуратури, як заявив глава МВС України Арсен Аваков, з метою його розширення.

Адвокат Бочковського Ігор Федоренко повідомив, що слідство готує обвинувачення за 4 новими кримінальними справами.

28 березня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді утримання під вартою на 2 місяці з правом внесення застави в 1 млн 184 тис грн.

Стоєцькому суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави в 1 млн 182 тис грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування