Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Директор ATR: ми погодимося мовити з України лише в крайньому випадку

Вівторок, 14 квітня 2015, 11:47

Журналісти кримськотатарського телеканалу ATR, який був закритий російською владою 1 квітня, все ж сподіваються зареєструвати канал в Роскомнагляді.

Про це в інтерв'ю російському виданню "Журдом" заявила директор каналу Ельзара Іслямова.

"Завдання №1 для нас – зареєструватися в Роскомнагляді і продовжити роботу в Криму. Ми переконані в тому, що кримськотатарський телеканал повинен залишатися зі своїм народом. Тому ми, як і раніше, домагаємося отримання документів, необхідних для здійснення мовлення з території півострова згідно з російським законодавством", – сказала вона.

За словами Іслямової, в кінці березня канал вкотре направив документи у відомство і чекає його рішення.

Директор ATR заявила, що журналісти допускають прийняття пропозиції української влади мовити з України, але лише в крайньому випадку.

"Що стосується пропозиції керівництва України, то ми не виключаємо і цю можливість. Тим більше, що у нас є чинна українська ліцензія, яка дозволяє нам мовлення на весь світ з супутника. Але це буде нами розглядатися, як крайній випадок, якщо нам все-таки не дадуть залишитися в Криму", – сказала вона.

Крім того, за словами Іслямової, журналісти каналу також розглядають варіанти мовлення в інтернеті і роботи у якості студії-продакшн.

На її думку, джерела проблем ATR знаходяться не в Москві, а в Криму.

"Принаймні, логіка подій з телеканалом ATR підказує нам, що у федеральної влади до нас немає особливих претензій. Якщо переглянути публікації в ЗМІ, то можна легко помітити, що весь негатив відносно до ATR йшов звідси, від чинного керівництва Криму", – впевнена вона.

Зокрема, допускає Іслямова, кримським чиновникам не сподобалося, що ATR став головним джерелом інформації для світу про події в Криму напередодні торішнього "референдуму" й анексії півострова Росією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування