Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Командувач армії США у Європі: Реальна загроза з боку РФ існує

Неділя, 19 квітня 2015, 11:22

НАТО має зберігати єдність перед обличчям "реальної загрози" з боку Росії.

Про це заявив командувач армії США в Європі Фредерік Бен Ходжес, пише The Telegraph.

"Це не припущення. Загроза з боку Росії існує", - заявив Ходжес, нагадавши про заяви посла РФ, що Данія може стати мішенню для ядерного удару, якщо буде брати участь у будь-якій програмі протиракетної оборони.

Також Ходжес зазначив, що польоти військових літаків РФ без транспондерів в безпосередній близькості від цивільних літаків - це "не професійна поведінка".

Разом з тим він виключив, що військова конфронтація неминуча.

"Але потрібно бути готовим до того, щоб забезпечити ефективне дипломатичне рішення ... Найкраща гарантія для цього - єдність учасниць НАТО", - додав Ходжес.

За словами Ходжеса, участь російських військ у бойових діях на сході України продемонструвала, що вони зробили "величезні успіхи, особливо у радіоелектронній боротьбі". 

При цьому він висловив думку, що це не початок "нової холодної війни".

"Була інша ситуація, з величезними силами і великою кількістю ядерної зброї ... Тепер, схоже, Росія і НАТО мають різні уявлення про безпеку в Європі ... Нам уже не потрібні 300 тисяч солдатів в Європі - ніхто не може собі цього дозволити більше", - зазначив Ходжес і додав, що західні країни не зацікавлені у військових діях з ким-небудь. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування