Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друзі Януковича пригрозили піти у КС через закон про декомунізацію

Вівторок, 21 квітня 2015, 12:12

Партія "Опозиційний блок" просить президента Петра Порошенка заветувати закон про декомунізацію, а в разі його вступу в силу погрожує звернутися до Конституційного Суду.

Про це заявив керівник партії Юрій Бойко з трибуни парламенту.

"У мене в руках Орден бойового червоного прапора за номером 174772. Ним був нагороджений командир роти 79-ї стрілецької дивізії, наш земляк Дмитро Петрович Стаднюк, який спочатку обороняв Київ, потім визволяв Україну, був поранений під Полтавою. За законом №2558, який прийняла правляча коаліція, цього ветерана і сотні тисяч сімей позбавляють можливості носити, зберігати реліквії, які їм дорогі, в тому числі, як нагороди", - заявив Бойко.

Його політсила вважає, що цей закон "розколює країну".

"Тому ми закликаємо президента України застосувати право вето на цей закон. А якщо цього не відбудеться, ми залишаємо за собою право оскаржувати дію цього закону у Конституційному Суді", - заявив Бойко.

Доки він говорив, депутати у залі зашуміли, а лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко потім заявив, що згаданий закон не накладає таких заборон, в яких переконував Бойко.

Лідер "Опозиційного блоку" також вкотре закликав ухвалити пакет "мирних законів", які сприятимуть відновленню нормального життя на сході України, а саме "зняти економічну блокаду Донбасу", поновити соціальні виплати там.

Крім того, фракція "Опозиційного блоку" вимагає у п’ятницю заслухати керівників силових відомств щодо низки вбивств, які Бойко назвав політичними, та щодо відсутності результатів розслідування трагедії в Одесі 2 травня 2014 року.

Як відомо, 9 квітня Верховна Рада ухвалила закон про заборону пропаганди комуністичного й нацистського режимів в Україні. Ним заборонено прославляти комунізм, публічно заперечувати злочинний характер комуністичного й нацистського режимів, використовувати символіку відповідних партій і популяризувати їхніх героїв.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...