Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Group DF" Фірташа звинуватила Яценюка у цькуванні й шантажі

Середа, 29 квітня 2015, 16:29

"Group DF" звинувачує владу України в політичному переслідуванні й шантажі компанії і її власника Дмитра Фірташа.

Такою заявою прес-служба "Group DF" прокоментувала інформацію про справу щодо розтрату держмайна посадовими особами НАК "Нафтогаз України" у змові з компанією "Ostchem" Дмитра Фірташа й Сергія Льовочкіна.

"Ми розцінюємо чергову заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про відкриття МВС кримінального провадження проти холдингу Ostchem і НАК "Нафтогаз України" як частину спланованої кампанії, яка давно йде, щодо політичного переслідування Group DF і її власника", - йдеться в заяві.

"Надумана голослівна заява про нібито причетність бізнесів групи до розкрадань державних коштів, погрози арештувати майно наших підприємств – "Рівнеазот", Черкаський "Азот", "Концерн "Стірол" і "Сєверодонецьке об'єднання "Азот" –  це чергова спроба економічного шантажу. Це ще один доказ того, що представники партії "Народний фронт" і прем'єр-міністр системно займаються цькуванням нашого бізнесу", - заявляє компанія.

На думку "Group DF", бізнес Фірташа "зазнає системному політичному тиску" з боку чиновників від "Народного фронту" через критику, яка звучить на їхню адресу в медіа Групи, у тому числі про факти корупції в нинішньому Кабміні.

Компанія закликає президента Петра Порошенка вплинути на чиновників від партії "Народний фронт", щоб вони припинили "репресії" щодо групи.

У компанії зазначають, що тижнем раніше "пролунали безпідставні заяви депутатів партії "Народний фронт" із приводу купівлі 29% акцій телеканалу "Інтер" у "Першого каналу" Російської Федерації.

"Спроба тоді пов'язати викуп пакета акцій телеканалу "Інтер" із "фінансуванням тероризму" була по суті абсурдною й безглуздою. За логікою заявників, під визначення "фінансування тероризму" у такому випадку повинні підпадати й оплата за куплений у Російській Федерації газ, електроенергію чи вугілля, або, наприклад, обслуговування й виплата боргових зобов'язань України перед РФ", - вважають у "Group DF".

У компанії запевняють, що викуп акцій "Інтера", які раніше належали "Першому каналу" (РФ), "був нав'язаний у результаті політичного тиску, який чинили на Групу окремі представники партії "Народний фронт" – і зараз "телеканал "Інтер" на 100% український".

Там також заявляють, що раніше голова МВС Арсен Аваков звинуватив посадових осіб підприємств групи OSTCHEM у "розкраданні бюджетних коштів", до яких компанія ніколи не мала стосунку, а секретар РНБО Олександр Турчинов – "незаконно доручив позбавити ліцензії провідний телеканал Group DF – "Інтер", а прем'єр Яценюк – заборонив "розпоряджатися газом, що належить Групі", увівши мораторій на підйом газу із ПСГ.

"Усі бізнеси Group DF працюють винятково в правовому полі. Медіа Групи будуть і далі говорити правду, в тому числі й про факти корупції у владі", - заявили в Group DF.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування