Документи Гордієнка: що відсторонений голова Держфінінспекції надав депутатам

Середа, 8 квітня 2015, 19:37

Під час ревізії на "Енергоатомі" було виявлено корупційних збитків на 1,5 млрд гривень.

Про це свідчать документи, надані відстороненим головою Держфінінспекції Миколою Гордієнком депутатам парламенту.

Гордієнко заявив, що "смотрящим" за "Енергоатомом" є народний депутат від фракції "Народний Фронт" Микола Мартиненко. "Мені погрожували під час перевірки Енергоатому", але хто – скажу тільки слідчому", - сказав звільнений чиновник.

Свою доповідь він оголосив в середу на спільному засіданні комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією і комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Довідки стосуються діяльності державних підприємств НАК "Нафтогаз-України", ПАТ "Укргазвидобування", "Укрзалізниця", "Енергоатом" та інших.

Довідкою про результати операційного аудиту НАК "Нафтогаз" стверджується, що аудит попередив неефективне витрачання 4,6 млрд гривень при розрахунках з ВАТ "Газпром" за поставку природного газу в жовтні 2014 року через відсутність визначеної договірної вартості газу.

Інша довідка говорить про зловживання на ПАТ "Укргазвидобування". Наприклад, за результатами операційного аудиту, проведеного у 2014 році, встановлено, що це підприємство експортувало нафтопродукти власного виробництва за заниженими цінами. В результаті оборудки втрачені доходи на суму майже в 420 млн грн.

Згідно з інформаційною довідкою про результати ревізії адміністрації Держслужби спецзвязку, бюджету України завдано збиток у 220 млн грн. через те, що покупець державного "Укртелекому" не виконав обіцянку побудувати для держави альтернативну систему спецзв’язку.

За результатами ревізії на ДП "Укрзалізничпостач" встановлено порушення вимог чинного законодавства на суму 301,4 млн гривень.

В результаті позапланової ревізії знайшли порушення і на "Укрзалізниці" на загальну суму 295,7 млн гривень. Гордієнко заявив, що на підприємстві діяла схема відкатів для наближених підприємств.

За результатами засідання Антикорупційний комітет рекомендував парламенту створити тимчасову спеціальну комісію для перевірки звинувачень уряду Арсенія Яценюка в корупції.

"Українська правда" публікує усі документи, що були надані депутатам:

КЛІКНІТЬ, ЩОБ ПОБАЧИТИ ВЕСЬ ТЕКСТ. Результати операційного аудиту НАК "Нафтогаз-України", результати операційного аудиту ПАТ "Укргазвидобування", Інформаційна довідка про результати позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП "Укрзалізничпостач", Інформаційна довідка про результати позапланової ревізії ДАЗТУ "Укрзалізниця", Інформаційна довідка щодо попередніх результатів ревізії ДП "НАЕК" "Енергоатом", Інформаційна довідка про результати ревізії Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. 

Також Гордієнко надав довідку про результати позапланової ревізії у Мінфіні, згідно якої виявлено фінансових порушень, що призвели до збитків на суму в 552, 5 млн гривень.

КЛІКНІТЬ, ЩОБ ПОБАЧИТИ ВЕСЬ ТЕКСТ. Інформаційна довідка про результати позапланової ревізії у Міністерстві фінансів України.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування