Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат поскаржився, що йому погрожували через поправку до закону про ринок газу

Четвер, 9 квітня 2015, 15:38

Народний депутат Олександр Ксенжук заявив, що йому погрожували викраденням та позбавлення волі за подану ним поправку до законопроекту "Про ринок природного газу".

Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження щодо цього за ч. 1 ст. 346 КК України, повідомляє прес-служба МВС

У заяві депутат повідомив, що погрози він отримав від невідомої особи через поправку №213 до законопроекту "Про ринок природного газу", яку він подав.

Ксенжук є депутатом фракції "Народний фронт", членом профільного комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

5 квітня Ксенжук зареєстрував у Верховній Раді поправку №213 до прийнятого за основу законопроекту "Про ринок природного газу". Ця поправка передбачає заборону на безоплатну передачу в користування приватним структурам газорозподільних систем, що перебувають у державній власності.

"У даний час велика частина газорозподільних систем в Україні знаходиться у власності держави, але експлуатується облгазами, які підконтрольні приватним структурам", - заявив Ксенжук.

"Таким чином, прийняття цієї поправки забезпечить значні надходження до державного бюджету України, проте призведе до втрати доходів приватними структурами, в тому числі – фірмами, підконтрольними олігархам Фірташу і Льовочкіну, які сьогодні контролюють більшу частину облгазів", - пояснив він.

Після внесення зазначеної поправки він отримав по телефону кілька пропозицій від незнайомих осіб відкликати поправку до законопроекту.

7 квітня на вулиці Шовковичній у Києві до нього підійшов незнайомий чоловік, який "у погрозливій формі попередив про можливе викрадення і позбавлення волі".

Дані погрози Ксенжук пов'язує зі своєю законодавчою діяльністю в парламенті і, зокрема, із внесенням поправки до закону "Про ринок природного газу".

Головне слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 346 КК (Погроза вбивством, заподіянням шкоди здоров'ю, знищенням або пошкодженням майна, а також викраденням або позбавленням волі щодо ... народного депутата України, ..., а також щодо їх близьких родичів, вчинена у зв'язку з їх державною або громадською діяльністю).

Розпочато слідчі дії.

Вказана стаття передбачає позбавлення волі на строк до 5-ти років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування