Керрі у Росії поговорить із Путіним і Лавровим

Вівторок, 12 травня 2015, 09:55

Президент РФ Володимир Путін 12 травня прийме держсекретаря США Джона Керрі, який прибув у Росію.

Про це сказав журналістам у вівторок прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков, повідомляє "Интерфакс".

"Сьогодні президент прийме держсекретаря Керрі. На зустрічі буде також Лавров (голова МЗС РФ), який до цього проведе з Керрі докладні переговори. Міністр і держсекретар проінформують президента про результати своїх контактів", - сказав він.

На запитання про те, чи будуть обговорюватися Україна, Сирія та Іран на переговорах Путіна й Керрі, прес-секретар президента РФ відповів, що "порядок денний максимально великий – спочатку двосторонні відносини, а потім уже всі "гарячі точки".

На запитання, чи будуть обговорюватися санкції, Пєсков сказав: "Ми неодноразово говорили, що це не наша тема. Це не питання нашого порядку денного. Але якщо наші співрозмовники порушать цю тему, то ми, звісно, викладаємо свою позицію".

Пєсков також відзначив, що в Кремлі візит Керрі у Сочі розцінюють позитивно. За його словами, російська сторона відкрита до прояву політичної волі на широкий діалог і не була ініціатором заморожування контактів.

"Через діалог можна шукати шляхи виходу на якусь нормалізацію, на більш щільну координацію у вирішенні міжнародних проблем", - вважає він.

Раніше ВВС повідомила, що держсекретар США Джон Керрі 12 травня прибуде до Сочі, де обговорюватиме ситуацію в Україні з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Керрі та Лавров у ході переговорів у Сочі також обговорять ядерну програму Ірану, ситуацію в Ємені і конфлікт у Сирії.

Це перший візит Керрі до Росії з початку агресії в Україні в 2014 році.

Білий дім раніше повідомляв, що Керрі також зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним, однак Кремль поки не підтвердив цю зустріч.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування