Cанкції з Росії не знімуть до повного виконання мінських угод - Керрі

Середа, 13 травня 2015, 10:05

Виконання мінських угод - це основний шлях до врегулювання ситуації на Донбасі і тільки за їх повної імплементації можна говорити про пом’якшення або скасування санкції проти Росії.

Про це сказав держсекретар США Джон Керрі після переговорів у Сочі с главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, повідомляє сайт Держдепу.

"Ми як і раніше не згодні з деякими питаннями чи фактами, але ми одностайні у найбільш важливому питанні, що ситуацію можна вирішити тільки за повної реалізації мінських угод, і для всіх сторін є обов'язковим докладати всіх зусиль, щоб здійснити цю реалізацію. Якщо і коли угода буде цілком реалізована, то цілком зрозуміло, що тоді почнеться скасування санкцій США та Євросоюзу", - сказав Керрі.

Керрі вказав на необхідність цілковитого припинення вогню на Сході України, зокрема в Широкиному.

 "Ми вважаємо, що справжнє припинення вогню в Широкиному має відбутися. Я думаю, що Сергій Лавров і Володимир Путін погодилися, що важливо також виведення зброї та демілітаризація, а також моніторинг з боку ОБСЄ", - наголосив Керрі.

За його словами, має бути реальна дискусія політична робочих груп в рамках мінських угод щодо шляху до виборів у Донбасі, виборів, які можна було б спостерігати і які б відповідали Конституції України.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News