Затриманий у Щасті ГРУшник: Я військовий РФ, на Донбасі з 6 березня

Неділя, 17 травня 2015, 20:20

У мережі з’вилося відео допиту російського військового, якого затримано у м.Щастя на Луганщині після поранення у боєзіткненні з силами АТО.

"Александров Олександр Анатолійович, сержант, підрозділ – третя бригада спецназу, місто Тольятті. Прізвище командира бригади - полковник Щєпін. Командира роти - старший сержант Кудімов", - заявив затриманий. 

За його словами, у зоні АТО його бригада перебуває з 6 березня 2015 року.

Також затриманий називає прізвища свого командира, інших бійців та їхні звання – "командир групи Єрофеєв, заступник командира групи – прапорщик Айзимов, єфрейтор, кулеметник Коновалов, снайпер молодший сержант Немов,  санітар сержант Григор'єв, сапер єфрейтор Спірідонов, командир другого відділення старший сержант Дівалов, снайпер…".

"Склад групи – 14 осіб. Працювали у р-ні м.Щастя", - каже Александров.

"Засоби фізичного впливу щодо мене не застосовували", - заявив він.

"Я військовослужбовець Російської Федерації. На службі з 12 грудня 2012 року. Є контрактником", - зазначив затриманий.

За його словами, у районах  навколо Щастя також працюють групи, що складаються з військовослужбовців Російської Федерації - "Райовка, Станично-Луганське".  

З Луганська, за його словами, "працює"  ще 6-8 груп. 

Також він заявив, що його група з 14 осіб прибуває на завдання на 4-5 днів, після чого відбуває на місце постійної дислокації у м.Луганськ, переміщуються на техніці - "Урал". 

Разом з тим перший заступник командувача "міліцією ЛНР" Сергій Козлов заявив, що "силовики взяли в полон на території "ЛНР" двох співробітників народної міліції".

Як заявив Козлов у коментарі онлайн-ресурсу бойовиків "ЛуганскІнформЦентр", 16 травня близько 13:00, "перейшовши лінію розмежування - Сіверський Донець, в районі на схід н.п. Щастя диверсійно-розвідувальна група супротивника вчинила напад на спостережний пост окремого розвідувального батальйону Народної міліції".

Під час бою двоє військовослужбовців - Єрофєєв Євген і Александров Олександр - були поранені і взяті українськими диверсантами в полон.

При цьому Козлов заявив, що "доля полонених невідома", а для їх звільнення керівництвом "ЛНР" спільно з командуванням "народної міліції" прийнято рішення про створення групи для ведення переговорів з обміну даних військовослужбовців.

 
 

Як відомо, раніше у штабі АТО підтвердили інформацію про те, що бійці батальйону "Айдар" затримали двох російських військовослужбовців. 

Також стало відомо, що затримані - з Самари (в/ч спецназу з м.Тольяті, розквартироване в Луганську).

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування