Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наришкін переконує: конфлікт в Україні створили США, щоб "відтіснити" РФ

Понеділок, 18 травня 2015, 10:49

Спікер російської Держдуми Сергій Наришкін стверджує, що військовий конфлікт в Україні створили Сполучені штати Америки, щоб відтіснити Росію в плані впливу на Європу.

Про це він пише в авторській статті, опублікованій у "Российской газете".

"Росія двадцять років сумлінно працювала в Раді Європи й не може нескінченно доводити, що жодних загроз від нашої країни не йде. Це вона в 1945 році принесла мир усьому континенту й заслуговує набагато більшої довіри, ніж ті, хто довго й старанно переписував історію, розпалюючи багаття протистояння в нашому, досі мирному, домі", - заявляє Наришкін серед іншого.

"На відміну від нинішніх західних політиків, люди, які починали будівництво Великої Європи, пам'ятали уроки і Першої, і Другої світових воєн. Вони досі кажуть, що зроблено помилку з розширенням НАТО, а Європа сильно ризикує, йдучи у фарватері країни, яка розташована за тисячі миль від континенту", - пише він.

За словами Наришкіна, "українські події лише підтвердили, що без самостійності країн ЄС у зовнішній політиці, по суті, стоячи "враскорячку", забезпечити безпеку сотень мільйонів громадян не можна".

"Настав час приймати рішення, засновані на їхній, а не на чужій волі", - переконує він.

"Штучно створена й ескалійована ззовні українська криза – частина великого й давнього плану США. У цьому тепер не залишилося сумнівів. Уся їхня санкційна епопея та гра на розпалення протиріч мають іще одну мету", - заявляє Наришкін.

"Намагаючись відтіснити Росію з її традиційного геополітичного та торгово-економічного простору, Штати сподіваються зайняти наше місце. Їм мало Європи в НАТО – вони хочуть "забрати" континент у зону свого всеохопного впливу", - стверджує російський спікер.

Наришкін переконує, що для Європи настав час "пошуку нових домовленостей" із Росією, бо під тиском США країни ЄС можуть втратити свій економічний суверенітет. За його словами, РФ пропонує створити спільний економічний простір від Лісабона до Владивостока.

Як відомо, Росія наприкінці лютого - на початку березня 2014 року анексувала Крим, а з березня того року веде війну на Донбасі силами своїх прихильників, найманців та кадрових військових і використовуючи російську бойову техніку.

Свою агресію у відношенні України російські керівники мотивують Майданом, який вони називають "державним переворотом", а також нібито утисками російськомовного населення, про які російська пропаганда розповідає в Росії і за її межами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування