Росія чекає від ЄС "сигналів" із приводу інтеграції - Наришкін

Понеділок, 18 травня 2015, 11:33

Спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін вважає, що Європі потрібно домовлятися з Росією, щоб під тиском США не втратити свій економічний суверенітет.

Про це він заявляє у своїй статті в "Российской газете", стверджуючи про "давній план США" щодо витиснення РФ із континенту.

"Якщо європейцям і вдасться вистояти в нинішніх важких умовах, їхньому економічному суверенітету загрожують ще нові випробування", - пише Наришкін.

"Масштабні й жорсткі угоди, які протискає США під виглядом лібералізації торгівлі, послабляють домовленості в рамках СОТ і штовхають бізнес держав ЄС у новий договірний простір, юрисдикцію й систему органів, підконтрольних американським же ставленикам", - додає він.

За його словами, "нові трансатлантичні прожекти" не зможуть покрити втрати загальноєвропейського ринку в найближчі роки, а "залежність від керованої Держдепом міжнародної бюрократії вже завела континент у безвихідь".

"У міру того, як пропагандистські "жахачки" Штатів будуть розсіюватися як дим, усе більше людей у Європі зрозуміють, що їх у черговий раз ошукали. Ось чому час пошуку нових домовленостей із Європою настав", - вважає він.

"У їхній основі залишиться наша, уже не раз зроблена пропозиція створити спільний економічний простір від Лісабона до Владивостока – у розвиток ідей, із якими виступав ще французький лідер генерал де Голль. Об'єктивність і реалістичність такого сценарію очевидні", - пише Наришкін.

Він зазначив, що РФ буде обговорювати різні пропозиції, і нагадав про економічні союзи поза Європою, "щоб стимулювати дискусію щодо такого важливого питання" з ЄС.

"Росія – природній союзник для всіх країн Європи. І в ході міжпарламентських консультацій ми будемо спільно шукати більш міцні підстави для нашої подальшої співпраці. Просто повертатися на старі – прямо скажу, ненадійні – позиції було б необачно. Це ж не перше за сторіччя "похолодання" з Європою, а "відлиги" за визначенням довгими не бувають", - зазначив Наришкін.

"Тому, якщо результатом переговорів щодо нового інтеграційного процесу не стануть жорсткі гарантії поважного й рівноправного ставлення до Росії – умовляти нікого не будемо. "Ніколи й нічого не просіть, - писав Булгаков, - самі запропонують і самі все дадуть", - заявив російський спікер

"Кредит довіри не "гумовий". Росія ніколи не залишалася без вірних стратегічних партнерів – знайде й сьогодні, як розширити їх список. Але час для країн Євросоюзу буде втрачено", - зазначив він.

За словами Наришкіна, Росія – прихильниця тіснішої інтеграції, але буде дбати про інтереси свої й найближчих сусідів, насамперед.

"Ризикувати ні своїми, ні нашими спільним перспективами розвитку ми не готові. Тому час пішов, і ми чекаємо ясних сигналів від тих, хто справді хоче з нами чесного й рівноправного партнерства", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування