Затриманий російський військовий шокований заявами дружини

П'ятниця, 22 травня 2015, 12:14

Російські військовослужбовці, затримані в Луганській області, заявляють, що Російський консул до них досі не приходив, а Александров не вірить, що його дружина могла дати таке інтерв'ю російським каналам.

Про це бійці сказали в інтерв'ю російському виданню "Нова газета".

"Скажи мені, чому так? Я ж тільки наказ, я не терорист… Був наказ! Я ж присягу давав Батьківщині! Я ж поїхав", - запитував Александров журналіста про слова його дружини в ефірі російського пропагандистського каналу.

"Не знаю, служив ти, не служив. Але ти з Росії теж, земляки ж ми як би. Скажи, як таке могло взагалі?.. Чому вони відмовляються від нас?... Завдання ж було! А сюжет цей, ти говорив, на телебаченні, там що взагалі? Дружина там є або тільки світлина її?" – запитав він.

"Ну, може це просто тільки світлина її?! (Александров закриває обличчя рушником) Чому вона таке розповідає?! Ну чому?! Я ж присягав!… Ми з нею разом, в одній частині…" – наводить слова російського військового журналіст.

Пізніше в інтерв'ю він сказав, що був шокований тим, що говорила його дружина в інтерв'ю про те, що він звільнився, виїхав у Самару й нібито вона не знала, де він перебуває.

Інший затриманий Євгеній Єрофеєв обурився, що інші міжнародні організації вже приходили до нього, а російський консул – ні.

"Така ситуація, що всі приходили. ООН приходила, Червоний хрест прийшов, ОБСЄ. Усі запитували, як я, чи живий, здоровий? Чи отримую лікування. Усі приходили, крім посольства [Росії]. Розумію, що від мене відмовилися як від військовослужбовця, х*р з ним. Але я поки громадянин країни своєї. І хотів би побачити тут якогось представника", - заявив Єрофеєв.

"Посольства Росії, так кого завгодно. Консульства, посольства! Усі були, крім них. Хрін з ним, що відмовилися як від військового, але я ж поки ще громадянин. Поки ще… (Після довгої паузи — ред) Павло! Ви можете до них зайти й попросити відвідати мене?" – попросив журналіста Єрофеєв.

Як відомо, дружина Александрова заявила, що той звільнився з армії, виїхав до Самари, а вона не знала, де він перебуває. Пізніше СБУ заявила, що відео постановочне, с дружина мала знати, де її чоловік, бо працює в тій самій частині у відділі кадрів.

 

Напередодні стало відомо, у четвер було прийнято рішення дозволити російським дипломатам потрапити на зустріч до затриманих росіян.

У той же час, у Росії українському консулу не завжди дається можливість потрапити до українців, яких утримують у тюрмі у Росії – до Надії Савченко, не пускають і до Олега Сенцова.

Крім того, український МЗС не має можливості одержати інформацію про українських військових, які можуть утримуватися в Росії.

Раніше дружина Александрова заявила, що той не є діючим військовим, а звільнився з армії, виїхав у Самару, а вона не знала, де він перебуває.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування