Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдепі стурбовані російським законом про небажані організації

Неділя, 24 травня 2015, 05:39

Державний департамент США заявив, що стурбований законом РФ про небажані іноземні організації.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Держдепу.

"Ми глибоко стурбовані новим законом в Росії, який дозволяє уряду забороняти діяльність "небажаних іноземних або міжнародних організацій" в РФ і ввести кримінальну відповідальність за будь-яку "співпраця з такими організаціями", - йдеться в повідомленні.

У Держдепі також висловили стурбованість, що новий закон ще більше обмежить роботу громадянського суспільства в РФ.

Держдеп відзначає, що новий закон є ще одним "прикладом зростаючого придушення російського уряду щодо незалежних голосів і навмисних кроків по ізоляції росіян від світу".

Крім того, у зовнішньополітичному відомстві заявили, що стурбовані збільшенням обмежень відносно незалежних ЗМІ, громадянського суспільства, членів груп меншин і політичної опозиції.

"Росіяни, як і всі інші люди, заслуговують уряду, який підтримує свободу вираження думок, прозоре і підзвітне керівництво, рівність перед законом і здатність відстоювати свої права без страху перед відплатою", - йдеться в заяві.

"Ми закликаємо уряд Росії захищати свої міжнародні зобов'язання і обов'язки поважати свободу вираження думок, мирних зборів і асоціацій, і верховенства закону", - підкреслили в Держдепі.

Раніше президент РФ Володимир Путін підписав закон про небажані в Росії іноземні та міжнародні організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування