Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін дозволив карати "небажаних іноземців"

Субота, 23 травня 2015, 19:46

Президент РФ Володимир Путін підписав закон про небажані в Росії іноземні та міжнародні організації.

Відповідно до закону, небажаною може бути визнана діяльність іноземної або міжнародної неурядової організації, що представляє загрозу основам конституційного ладу РФ, обороноздатності країни чи безпеки держави.

Закон дає генпрокурору РФ або його заступникам право забороняти небажаним організаціям здійснювати програми та проекти на території РФ. Робитися це має за погодженням з МЗС.

Передбачено і можливість виключення організації з переліку небажаних.

Закон зобов'язує кредитні та некредитні фінансові організації відмовити в проведенні операції з грошовими коштами та іншим майном, однією із сторін якої є організація, включена в перелік небажаних в РФ.

Кредитні та некредитні організації також повинні надавати інформацію про факти відмови у проведенні такої операції в Росфінмоніторинг, а він в свою чергу представляє таку інформацію в Генпрокуратуру і в міністерство юстиції РФ, йдеться в поправках до другого читання.

Закон також уточнює покарання за здійснення діяльності на території РФ небажаної організації, якщо ці дії не містять кримінально караного діяння. За подібне передбачається адміністративний штраф для громадян у розмірі від 5 до 15 тис. Руб .; для посадових осіб - від 20 до 50 тис. руб .; для юридичних осіб від 50 до 100 тис. руб.

Законом передбачено введення кримінального покарання, якщо керівництво або учасники небажаної організації два рази протягом одного року піддавалися адміністративному покаранню за аналогічні злочини.

За це передбачено штраф від 300 тис. До 500 тис. руб. або в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період від 2 до 3 років або обов'язковими роботами на строк до 360 годин.

Особа, яка добровільно припинила участь у діяльності небажаної організації, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо в його діях не міститься інше складу злочину.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...