Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Непал "закрився" для важких літаків. Українці придумали, як викрутитися

Неділя, 3 травня 2015, 13:09

Влада Непалу, який постраждав від руйнівного землетрусу, закрила свій єдиний міжнародний аеропорт для важких літаків.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на управляючу аеропорту Трібхуван Біренду Шресту.

За її словами, важкі літаки пошкоджують покриття злітної смуги.

При цьому малі та середні літаки під заборону не підпадають.

Як відомо, раніше влада Непалу дала дозвіл на приліт українського Іл-76 для евакуації українських громадян у неділю. Цей літак належить саме до класу важких.

"Українська правда" зв'язалася з цього приводу з МЗС, однак там відповіли, що самі наразі перевіряють цю інформацію і ще не знають остаточно, чи зможе український літак сісти.

У свою чергу кореспондент "УП" з Непалу повідомляє, що заборона стосується літаків масою понад 100 тонн. Щоб вкластися у цей ліміт, українці розглядають можливість заправити літак лише на 40 тонн пального, щоб долетіти з Делі у Катманду і повернутися назад у Делі, після чого заправитися вже повністю. Втім, поки що цей план ще остаточно не затверджений.

Також кореспондент "УП" додав, що митники в аеропорту індійського Делі більше восьми годин відмовлялися розмитнювати деталь, необхідну для ремонту українського літака.

Деталь прилетіла в Делі, де досі стоїть український літак, о 4:20 ранку як дипломатичний вантаж. Після того, як митників таки вдалося переконати, екіпаж приступив до її заміни. Як пояснюють члени української рятувальної місії, на заміну деталі і її перевірку знадобиться ще близько 6 годин.

Українців, які хочуть евакуюватись з Непалу урядовим літаком, попросили бути готовими за дзвінком зібратись у консульстві, щоб вирушити в аеропорт.

Наразі на евакуацію з Непалу очікують біля ста українців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування