Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко розраховує на допомогу миротворців у деескалації на Донбасі

П'ятниця, 8 травня 2015, 12:46

Президент Петро Порошенко розраховує, що миротворці допоможуть у деескалації конфлікту і встановленні миру на сході країни.

Про це він сказав на відкритті інсталяції "Україна... Війна..." в рамках акції "Маки пам'яті" в Національному музеї історії Великої Вітчизняної війни в п'ятницю в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми дуже чекаємо і окремо обговорили це з паном генеральним секретарем ООН, що зусилля миротворців також будуть значною мірою сприяти деескалації конфлікту і встановленню миру", - сказав Порошенко.

Президент також відзначив особливу роль ООН у наданні гуманітарної допомоги схід України і в облаштуванні внутрішньо переміщених осіб.

"Україна як член ООН здійснила величезний внесок у встановлення миру і в миротворчих операціях у всьому світі. Український жовто-блакитний прапор завжди був прапором світу і ніколи не був прапором агресії... І ми впевнені, що і зараз спільними і скоординованими зусиллями нам вдасться принести мир в Україні", - сказав президент і подякував генсека ООН Пан Гі Муна за візит до Києва в День пам'яті і примирення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування