Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ попросить взяти з Мельничука заставу - джерело

Середа, 10 червня 2015, 13:46

Генпрокуратура підготувала подання до суду на обрання екс-комбатові "Айдара", народному депутату Сергію Мельничуку запобіжного заходу у вигляді грошової застави.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в Генпрокуратурі.

"Генпрокуратура буде просити суд обрати Мельничуку запобіжний захід у вигляді грошової застави", – сказав співрозмовник агентства.

Пізніше джерело пояснило, що слідчий Генпрокуратури буде просити про це, оскільки Верховна Рада не дала згоди на затримання та арешт Мельничука.

У Генпрокуратурі нагадали, що 8 червня Мельничуку повідомили про підозру у скоєнні злочину.

"Сьогодні він був викликаний до слідчого і з'явився. Йому вручена копія подання про обрання запобіжного заходу. Як очікується, це подання Печерський районний суд Києва розгляне в середу", – сказав співрозмовник агентства.

У свою чергу сам Мельничук журналістам після спілкування зі слідчим Генпрокуратури пообіцяв, що прийде в суд.

Верховна Рада 3 червня підтримала подання Генпрокуратури і дала згоду на притягнення Мельничука до кримінальної відповідальності. Разом з тим, парламент не підтримав подання генпрокурора на затримання і арешт депутата.

В цей же день Рада дозволила кримінальне переслідування позафракційного депутата Сергія Клюєва, який після цього зник. В даний час він оголошений в розшук.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін 9 червня припустив, що слідчий буде просити суд обрати для Мельничука запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування