У ГПУ пояснили, хто шукає Клюєва

Понеділок, 8 червня 2015, 15:04

Генеральна прокуратура винесла постанову про оголошення у розшук депутата Сергія Клюева та направила її до СБУ.

Про це "Українській правді" повідомили в управлінні зв'язків із громадскістю та ЗМІ ГПУ.

Зазначається, що "відповідні підрозділи вживають заходів для встановлення місцезнаходження Клюєва".

Як відомо, 8 червня на сайті МВС з'явилося оголошення про розшук Клюєва, яке, як вказано на сайті МВС, здійснюється за запитом СБУ.

В свою чергу в Службі безпеки заявили, що не оголошували в розшук депутата Сергія Клюєва.

Зокрема керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, зазначив, що "Головним слідчим управлінням СБУ наразі не розслідується кримінальне провадження щодо Клюєва С.П., тому й не оголошувався його розшук слідчими СБ України".

"Українська правда" направила відповідний запит про роз'яснення в Міністерство внутрішніх справ.

За інформацією ж депутата від БПП Сергія Лещенка, слідчий ГПУ виніс постанову про розшук Клюєва і дав доручення СБУ, яке повинно було організувати подальший процес.

За словами Лещенка, "у понеділок адвокати Клюєва вийшли на зв'язок і сказали, що їхній клієнт не втік, а на лікарняному - і в понеділок він дійде до Генпрокуратури з довідкою про свою хворобу. У підсумку, всі чекають кінця дня, з'явиться Клюєв у слідчого чи ні".

Друзья, инсайд по Клюеву такой. В четверг он должен был прийти на допрос в Генпрокуратуру, где планировали объявить ему ...

Posted by Сергій Лещенко on 8 червня 2015 р.

3 червня Верховна Рада за запитом Генпрокуратури позбавила Клюєва, а також колишнього комбата "Айдара" Сергія Мельничука депутатської недоторканності. Того ж дня Клюєв намагався виїхати в Австрію, але його не випустили прикордонники.

Наступного дня Клюєв не з'явився на допит.

Сергія Клюєва і його брата Андрія, який був секретарем РНБО і головою Адміністрації президента, звинувачують у шахрайстві і зловживанні владою, що привело до значних збитків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування