Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генштаб про катастрофу Іл-76: Слідство триває, Назаров ходить в ГПУ за викликом

Неділя, 14 червня 2015, 17:35

За фактом трагедії 14 червня 2014 року, коли над Луганськом бойовики збили військово-транспортний літак Іл-76, триває слідство.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

"Слідство, яке має не лише визначити обставини трагедії, а й з’ясувати чи можна було її уникнути та встановити винних у ній. Остаточні причини і винуватці катастрофи Іл-76 будуть встановлені судом після завершення слідства", - зазначили у Генштабі.

При цьому у повідомленні підкреслено, що у ЗМІ "триває кампанія з дискредитації генерал-майора Віктора Назарова, який на той час виконував обов’язки начальника штабу АТО, під чиїм керівництвом проходила розробка більшості операцій".

"Нині Назаров продовжує нести службу заступником начальника Генштабу ЗСУ. За його безпосередньої участі було сплановано низку успішних військових операцій", - заявили у ГШ.

Зокрема вказується, що Назаров брав активну участь у плануванні операцій та звільнення від терористів м.Красний Лиман та Миколаївка на Донеччині, операції зі знищення бойовиків-"кадирівців", які намагалися захопити Донецький аеропорт у червні 2014 року.

"Відповідно до вимог законодавства, генерал-майор Віктор Назаров за викликом слідчого ГПУ бере участь у всіх необхідних процесуальних діях", - заявили у Генштабі.

Як відомо, в ніч на 14 червня 2014 року над Луганськом із ПЗРК було збито Іл-76, загинул 49 людей – 40 військовослужбовців ЗСУ та  9 членів екіпажу.

25 листопада Печерський райсуд заарештував першого заступника керівника антитерористичної операції, заступника начальника Генерального штабу, Назарова за підозрою в причетності до катастрофи літака Іл-76 і призначив заставу 365 тисяч гривень.

Прокуратура стверджує, що генерал не взяв до уваги інформацію Служби безпеки України про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації по доставці роти військових в Луганський аеропорт. Генерал звинувачення заперечує і називає свій арешт політичними репресіями.

27 листопада Назаров вніс заставу 365 тисяч гривень і вийшов з-під варти.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування