Порошенко кличе Тоні Блера в Раду реформ

Середа, 17 червня 2015, 17:44

Президент Петро Порошенко запросив колишнього прем’єр-міністра Великобританії Тоні Блера поділитися його досвідом державного управління в рамках Дорадчої міжнародної ради реформ при президенті.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента України за підсумками його зустрічі із Тоні Блером.

"Глава держави запросив Тоні Блера поділитися його досвідом державного управління в рамках Дорадчої міжнародної ради реформ при Президенті України", - зазначається у повідомленні.

Порошенко наголосив на тому, що відбувається грубе порушення міжнародного права з боку Росії, яка виступала одним з гарантів Будапештського меморандуму, та глобальної системи безпеки. Він також наголосив, що Великобританія, разом із США та Францією мають продовжувати виступати гарантами безпеки України, зокрема допомагати у зміцненні її обороноздатності.

Порошенко запросив Блера у Раду реформ 

"Незважаючи на війну, ми маємо можливість проводити реформи", – зазначив Порошенко. 

У свою чергу Тоні Блер висловив свою тверду підтримку Україні, її незалежності, суверенітету та територіальній цілісності. "Ви постали зараз перед великими викликами як у безпеці, так і у реформах", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше довкола Ради реформ виник невеличкий казус. Президент України Петро Порошенко призначив американського сенатора Джона МакКейна членом Дорадчої міжнародної ради реформ без його згоди.

Дорадча міжнародна рада реформ - консультативний орган, основним завданням якого є напрацювання пропозицій та рекомендацій щодо здійснення та впровадження в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування