Нідерланди пропонують створити міжнародний трибунал у справі MH17

Середа, 24 червня 2015, 02:48

Нідерланди виступили за створення міжнародного трибуналу для процесу у справі про катастрофу малазійського "Боїнга". За допомогою цього органу голландська влада сподівається натиснути на Москву.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на агентство Reuters.

Нідерланди розглядають можливість організації спільно з партнерами міжнародного трибуналу для судового переслідування тих, хто підозрюється в причетності до катастрофи малазійського "Боїнга" над Східною Україною.

Хоча шанси на проведення успішного процесу не великі, голландська влада сподівається на створення судової інстанції за образом і подобою Міжнародного суду ООН для чинення тиску на Росію, роль якої в процесі називається "вирішальною".

З позиції Нідерландів, новий судовий орган повинен діяти за підтримки Ради Безпеки ООН після того, як буде завершено міжнародне розслідування причин катастрофи авіалайнера і органи слідства назвуть імена підозрюваних.

Пасажирський літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур 17 липня 2014, був імовірно збитий ракетою над територією Донбасу. Загинули всі 298 осіб, хто знаходився на борту, дві третини з яких були громадянами Нідерландів. З тих пір уряд країни знаходиться під тиском громадськості, яка вимагає розібратися, хто винен у катастрофі лайнера - підтримувані Москвою сепаратисти на сході України або українські силовики.

За даними українських силовиків пасажирський літак був збитий терористами з зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Таку зброю бойовики Донбасу могли отримати з Росії.

В свою чергу Російські військові інженери підтвердили, що малайзійський "Боїнг" над східною Україною збитий ракетою класу "земля - повітря" з установки БУК.

Проте, згідно із розслідуванням  Bellingcat в ході прес-конференції в липні минулого року Міноборони РФ надало підроблені супутникові зображення, щоб звинуватити Україну в катастрофі Боїнга МН17.

Посол із особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що звіт щодо розслідування катастрофи малайзійського Боїнга MH17, збитого бойовиками на Донбасі у 2014-му, який мають оприлюднити 17 липня, буде для Росії руйнівним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування