На Банковій побоюються, що частина коаліційної угоди лишиться на папері

Середа, 24 червня 2015, 14:21

На сьогодні досі не виконано 61% положень коаліційної угоди - існує ризик, що деякі завдання можуть узагалі не реалізуватись.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків на брифінгу після засідання Національної ради реформ, передає "Укрінформ".

"На сьогодні ми бачимо таку статистику, що завдання з терміном виконання на кінець травня по коаліційній угоді становлять 61% - не виконані, а 39% - виконані", - сказав Шимкыв.

Якщо ми подивимося, як це виглядатиме на кінець грудня і взагалі на цю дію коаліційної угоди, то ми побачимо, що є імовірність і ризик, що деякі положення коаліційної угоди можуть бути невиконані", - зазначив він.

Він нагадав, що кожна реформа має відповідальну за неї особу, а також чіткий графік виконання.

При цьому, за словами заступника глави АП, повільність виконання деяких реформ може бути обумовлена виконанням дрібних і малоефективних заходів.

"Головна проблема - виконання заходів з реалізації реформ, відсутність людей, які несуть персональну відповідальність за кожен окремий захід, оскільки у нас є відповідальність загалом за реформи, але є багато питань, які не входять у перелік 18 реформ і також потребують реформування", - пояснив Шимків.

Відтак, зауважив заступник глави АП, Нацрада реформ запропонувала парламенту і уряду визначити відповідального за кожну конкретну реформу в межах коаліційної угоди.

Як відомо, у березні Шимків заявляв, що з 290 зобов'язань, прописаних у коаліційній угоді, виконано лише 15 або 5,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування