Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики обстріляли СЦКК з забороненої реактивної зброї

П'ятниця, 26 червня 2015, 16:28

Бойовики обстріляли спостерігачів Спільного центру з контролю за припиненням вогню у Бердянському.

Про це повідомляє прес-центр СЦКК у п’ятницю.

Обстріл відбувався у п’ятницю вранці з 06:25 по 06:47 бойовики обстріляли спостережний пункт української сторони СЦКК, що знаходиться в районі н.п. Бердянське (поблизу н.п. Широкине, на Маріупольському напрямку).

"Обстріл було здійснено реактивними пусковими установками 9П132 "Град-П" ("Партизан") з напрямку Безіменного, що перебуває під контролем незаконних збройних формувань ОРДО", - сказано в повідомленні.

За двадцять дві хвилини бойовики випустили 122 реактивних снаряди з чотирьох - шести пускових установок. Факт обстрілу був підтверджений російськими і українськими спостерігачами СЦКК, які знаходяться на протилежній стороні в Безіменному.

 
 
 
 
 

"У 20 метрах від спостережного пункту СЦКК в Безіменному бойовики розклали "Гради-П" і відкрили вогонь. За повідомленнями російських спостерігачів, вони неодноразово робили спроби припинити вогонь, телефонуючи керівникам НЗФ у Донецьку", - заявив очільник української сторони СЦКК генерал-майор Андрій Таран.

"Але, у відповідь представники ОРДО лише інформували, що "це [стріляють] не наші, ми будемо розбиратися". Більшого цинізму важко й уявити, - додав він.

У наслідок обстрілу був знищений автомобіль УАЗ "Hunter" СЦКК.

Пошкоджені навколишні будинки в Бердянському. Українські офіцери-спостерігачі не постраждали.

Установки "Град-П" бойовики почали отримувати в березні цього року. Вона була розроблена для поставок СРСР у Вєтнам. Це одна направляюча 122-мм калібру для стрільби одиночним боєприпасам від РСЗО БМ-21 "Град".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування