Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СЦКК: У Бердянському обладнано новий спостережний пункт

Неділя, 28 червня 2015, 21:49

Спостережний пункт СЦКК у Бердянському (Донецька обл.) був обстріляний 26 червня двічі,  внаслідок обстрілу приміщення було зруйновано прямим попаданням снаряду, для подальшого ведення спостереження та координації питань припинення вогню у обладнано новий спостережний пункт.

Про це йдеться у заяві СЦКК.

"Відмічаються систематичні спроби незаконних збройних формувань ОРДО та ОРЛО зірвати діяльність української частини СЦКК. … У ранковий час (26 червня) було знищено автомобіль Спільного центру, який знаходився поруч з будівлею спостережного пункту. Під час другого обстрілу, який тривав з 19.48 до 20.35 з району н.п. Саханка, що на території ОРДО, прилетіло біля 100 мін калібру 120 мм та снарядів 122 калібру. Внаслідок обстрілу спостережний пункт було зруйновано прямим попаданням снаряду", - заявили у СЦКК.

"Надалі ведеться робота з контролю за дотриманням режиму припинення вогню. У випадку активних бойових дій проводяться заходи, які направлені на припинення вогню та на деескалацію конфлікту", - додали у спільному центрі.

"Обом сторонам конфлікту постійно доводяться координати розташування спостережних пунктів СЦКК. Обидві сторони проводять належні заходи для виключення можливостей обстрілу спостережних пунктів СЦКК.  Подвійний обстріл та знищення спостережного пункту Спільного центру у Бердянському українська сторона розцінює як чергову цинічну провокацію з боку представників ОРДО",  - заявили у СЦКК.

Згідно із заявою, такі дії "спрямовані виключно на унеможливлення діяльності української сторони СЦКК, демонструють небажання незаконних збройних формувань ОРДО слідувати Мінським домовленостям,  імплементації комплексу заходів щодо мирного урегулювання конфлікту і спрямовані на подальшу його ескалацію".

 Приміщення спостережного пункту української сторони СЦКК, яке було зруйноване внаслідок обстрілу з боку бойовиків
 
 

Як відомо,  напередодн у звіті СММ ОБСЄ було вказано, що в результаті обстрілу Бердянського з боку бойовиків було знищено автомобіль СЦКК, представники ЗСУ були змушені покинути спостережний пост СЦКК.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: