Сили АТО попередили партнерів і застосували артилерію через наступ бойовиків

Середа, 3 червня 2015, 15:54

Генштаб заявляє, що через масований наступ бойовиків, сили АТО застосували відведену артилерію.

Про це повідомляє прес-служба Генштабу.

"Для зупинки ворожого наступу та уникнення втрат серед військовослужбовців, українське командування, попередивши усіх міжнародних партнерів, було змушене застосувати артилерію, яка до цього знаходилася у визначених Мінськими домовленостями районах у тилу", - сказано в повідомленні.

За інформацією Генштабу, бойовики в середу почали масований наступ поблизу Мар'їнки із залученням тисячі осіб, 10 танків і "Гвоздик".

"3 червня, близько 4 години ранку, російські терористи, цинічно нехтуючи Мінськими домовленостями, розпочали масований наступ на українські позиції. Найбільшого удару було завдано в районі населених пунктів Мар’їнка та Красногорівка, що поблизу Донецька. Так, у напрямку Мар’їнки ворог кинув у бій проти українських військ більше десяти танків та до тисячі чоловік живої сили. Наступ підтримують самохідні гармати 2С1 "Гвоздика", - повідомляє прес-слжуба.

"На інших напрямках наступ на наші позиції також підтримується вогнем з гармат та важких мінометів, які, до речі, відповідно до Мінських домовленостей мають бути відведеними на 25 і більше кілометрів від лінії зіткнення", - додається в повідомленні.

Українські військові героїчно прийняли бій і дали ворогові гідну відсіч на визначених рубежах. 

Як відомо, бої під Мар'їнкою розпочалися в ніч з вівторка на середу після того, як у вівторок російська сторона фактично зірвала перемовини, коли російський представник  Азамат Кульмухаметов просто залишив переговори.

За інформацією "Української правди", станом з 0 годин до 13 середи вже зафіксовано 47 обстрілів бойовиками сил АТО.

З боку сил АТО 7 поранених. Бойовики заявили, що втратили 15 своїх бійців.

Раніше після оголошення режиму припинення вогню 15 лютого сили АТО відвели важку артилерію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування