Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: російську солдатню зупинили попри крики "диванної сотні"

Четвер, 4 червня 2015, 13:22

Президент Петро Порошенко заявив, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, підігріваючи протестні настрої "втомлених та виснажених українців".

Про це він сказав, звертаючись зі щорічним посланням до Верховної Ради 4 червня.

"Російська агресія, виснажуючи українську економіку б'є по рівню життя українців а ворог не приховує своїх планів конвертувати незадоволення втомлених та виснажених українців в дестабілізацію ситуації в нашій країні", - сказав глава держави.

За його словами, показовим є те, що "про третій київський Майдан перш за все говорять у Москві".

"В той же час зберігається колосальна загроза поновлення широкомасштабних бойових дій з боку російських терористичних угрупувань. Зараз на території України знаходяться 14 російських батальйонно-тактичних груп загальною чисельністю, яка перевищує 9 тисяч військовослужбовців Концентрація російських військових поблизу державного кордону в 1.5 раза більше ніж рік тому", - наголосив Порошенко.

"Рік тому в Москві обіцяли захистити російськомовний Донбас, а насправді перетворили його на випробувальний військовий полігон для потреб російської армії. Випробування проводять на живих українцях",   сказав президент.

"З урахуванням добре відомого топографічного кретинізму російських військових, заблукати вони можуть в будь-який момент. Так як це сталося буквально вчора біля Мар'їнки", - зазначив Порошенко"

За його словами, "показово є те, що напад відбувся рівно о 4-тій годині ранку. Така історична паралель".

Порошенко наголосив, що "українські збройні сили дали адекватну відповідь":

"Ми попередили міжнародних партнерів, повернули з лінії відведення важку артилерію, де вона знаходилася згідно мінських угод і відбили атаку російської солдатні".

"Відбили, незважаючи на те, що диванна сотня уже почала знову друкувати, що "нас оточили", "все пропало", "ми втекли". На кого вони працюють ці "авторитетні" фейсбукові і інтернетні видання? Я думаю, що на тих хто одразу ж зробив спробу скликати позачергове засідання Ради Федерації Росії з порядком денним таким самим, як ми бачили минулого року про надання дозволу на використання ЗС РФ на території України".

За словами Порошенка, "у зв'язку з перманентною загрозою розгортання Росією повномасштабної війни проти України забезпечення обороноздатності надовго залишиться нашим ключовим пріоритетом"

"Як би не було важко в бюджеті на 16-тий рік, ми знову підемо на збільшення видатків на оборону. По-іншому ми країну не захистимо!", - наголосив президент

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування