Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Українську авіацію на Донбасі цілилися російські військовослужбовці

Понеділок, 8 червня 2015, 18:22

Минулого літа в Україні воювали військовослужбовці 205 окремої мотострілкової бригади з Будьонівска.

Про такі результати моніторингу соціальних мереж повідомляє видання Informnapalm.

Так, на Донбасі воював сержант-зенітник 205-ої окремої мотострілкової бригади (в/ч 74814, Будьонівск, Ставропольський край) 49-ої загальновійськової армії Південного військового округу ВР РФ  Полканов Сергій Валентинович (архів https://archive.is/QsK2Z ).

 
 

Він став служити в частині за контрактом в 2009 році. Станом на початок серпня 2014  Полканов перебував на навчаннях на військовому полігоні Ашулук (Астраханська область) у складі зенітного підрозділу 205-й мотострілкової бригади.

Видання припускає, що саме звідти він і був відправлений у відрядження в Україну. Видання наводить повідомлення активіста Andrey Kalikh, у якому відзначається:

"27 серпня 2014 року на полігоні Ашулук командир 205 бригади в/ч 74814 генерал-майор Донських Юрій Володимирович оголосив перед строєм, що контрактники повинні відправитись у відрядження на полігон у Ростовську область. Потім сказав, хто не бажає їхати у відрядження – вийти зі строю. Близько 50 людей вийшли. На їхню адресу з вуст генерала полилися образи, приниження й пряма погроза: "Я зараз викличу представників ФСБ, військової прокуратури!"

У фотоальбомі Полканова є фото на державному кордоні України із РФ на фоні прикордонної таблички, так само на тлі бронеавтомобіля "Тигр" без номерних знаків, у нестатутній формі з білими розпізнавальними пов'язками бойовика "новоросії".

 
 

Те, що основним завданням відрядженого на Донбас Полканова було протиповітряне забезпечення російсько-сепаратистських сил з використанням переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК "Игла)", свідчить низка світлин:

 
 
 

Після публікації статті читачі також  ідентифікували можливу прив'язку до місцевості вищенаведених світлин із ПЗРК. За попередніми даними фото зроблене в колишній частині ГО між Макіївкою й Донецьком (координати 48.002345, 37.944311), територія частини ГО на чайкінському повороті.

Клікніть для збільшення

Не менш цікаві й інші світлини Полканова, наприклад на автомобілі Mitsubishi L200, яким так само хвалився Павло Губарєв 03.09.2014г.

Характерною відмінністю даного автомобіля є встановлений саморобний  станок до крупнокаліберного кулемета "Утёс" і сидіння в кузові.

 

Ще в 2013 році Полканов був засуджений Будьонівським гарнізонним військовим судом до штрафу в 30 тисяч рублів за дачу свідомо неправдивих відомостей.

Але після повернення з України Полканов у грудні 2014 р. одержав медаль Міністерства оборони РФ "За бойові заслуги" за підписом того самого генерал-майора Донських, який у примусовому порядку відправляв військовослужбовців у відрядження.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: