Вогонь із нафтобази підбирається до військової частини. Іде евакуація

Вівторок, 9 червня 2015, 12:53

Станом на 11 годину 9 червня не встановлено зв'язок із трьома працівниками Державної служби з надзвичайних подій, які гасять пожежу на нафтобазі у Київській області.

Вогнем знищено майже 10 одиниць техніки, повідомляє ДСНС.

До того часу внаслідок детонування наземних резервуарів із нафтою постраждало 6 працівників ДСНС, яких із різними ступенями опіків госпіталізували.

Станом на 12:30 на місці пожежі у смт. Глеваха продовжує функціонувати Штаб пожежогасіння на чолі з Головою ДСНС Миколою Чечоткіним.

"Розпочалося тимчасове відселення громадян з 2-км зони від межі пожежі. У разі необхідності буде здійснюватися відселення людей з 10-км зони. Наразі розпочалася локалізація пожежі", - повідомив Чечоткін.

За його словами, для нарощування сил та засобів залучено рятувальників з Житомирської, Черкаської, Чернігівської областей, які зараз здійснюють моніторинг ситуації.

"Основні зусилля спрямовані на недопущення поширення вогню в бік військової частини, що розташована за 50 метрів від межі пожежі", - повідомив Чечоткін.

Він запевнив, що ситуація повністю контрольована і явної загрози для життя людей немає, проте існує ймовірність повторення вибухів.

Радник міського голови Василькова Микола Неділько написав у Facebook: "Техніка працює, але ефекту позитивного мало... Палає i палає...".

Технiка працюе, але ефекту позитивного мало... палае i палае... поряд ще знаходиться нафтобаза КЛО...

Posted by Микола Неділько on Tuesday, June 9, 2015

Міністерство внутрішніх справ повідомляє, що станом на 12:00 одна людина загинула та 14 осіб травмовано, з яких 7 працівників ДСНС. Потерпілим надають медична допомога.

На цей час пожежа триває на 9 резервуарах. Гасіння полум’я триває.

На місці події працюють рятувальники та працівники міліції. Проводиться евакуація людей, що проживають в найближчих населених пунктах, зокрема мешканців сіл Крячки та Кобці.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу України. Ведеться досудове розслідування.

Як відомо, пожежу на території нафтобази ТОВ "Побутрембудматеріали" під Києвом гасять із вечора 8 червня.

Вранці 9 червня вогонь намагалися не підпустити до ще однієї бази нафтопродуктів - KLO, однак довелося евакуювати людей.

За словами радника голови МВС і екс-керівник ДСНС Зоряна Шкіряка, масштабну пожежу і вибух на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Васильковим могли викликати грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, також попередньо розглядаються "технічна складова і навмисний підпал".

Палаюча нафтобаза належить мережі АЗК "БРСМ-нафта", яку пов’язують із Едуардом Ставицьким.

У січні поточного року в Броварах Київської області на одній із заправлень "БРСМ-Нафта" працівники міліції знешкодили вибухове обладнання.

У квітні на АЗС у Переяслав-Хмельницькому стався вибух. Тоді 5 осіб загинули, 6 було госпіталізовано.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News