Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Міноборони РФ відхрестилися від своїх "дезертирів"

Неділя, 12 липня 2015, 00:28

У Міноборони РФ заявили, що інформація про розслідування відносно десятків дезертирів, які не захотіли поїхати воювати в Україні, не відповідає дійсності.

Як повідомляє Ехо Москви, у відомстві стверджують, що слідчі дії проводяться лише стосовно 4 осіб.

"Слідчі заходи за статтею "Самовільне залишення військової частини" проводяться лише стосовно військових за прізвищами Кудрін О.М., Шевкунов І.М., Тинченко П.П. і Єненко А.В.", - наголошується у повідомленні.

Усі вони були згадані у публікації інтернет-видання Газета.ру у статті під назвою "Я не хотів брати участь у бойових діях на території України".

Як вказано у повідомленні Південного військового округу, зазначені військові систематично протягом тривалого часу здійснювали дисциплінарні проступки, пов'язані з невиходом на службу, за що їх притягували до дисциплінарної відповідальності і направили в правоохоронні органи матеріали про вчинення правопорушень.

Раніше Gazeta.ru повідомила, що кілька десятків контрактників Майкопської розвідувальної бригади втекли з полігону в Ростовській області, оскільки злякалися відправки в Україну.

Родичі і самі військові розповіли, що вони жили в нелюдських умовах і їх агітували поїхати добровольцями на Донбас. Проти контрактників порушили кримінальні справи, їм загрожує до 10 років позбавлення волі за самовільне залишення частини та дезертирство.

Судячи з офіційної статистики майкопського гарнізонного суду, за першу половину 2015 за самовільне залишення частини засуджено 62 військових. При цьому за попередні п'ять років було винесено майже в 2 рази менше постанов - 35.

Эхо Москвы

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: