Рада не змогла запустити Державне бюро розслідувань

Середа, 15 липня 2015, 12:47

Депутати відправили на повторне друге читання закон про Державне бюро розслідувань.

Спочатку в середу  депутати з кількох спроб не змогли проголосувати за цей закон, а потім за пропозицією Юрія Луценка проголосували за відправлення закону на повторне друге читання в комітеті.

"Щоб зробити кращим і внести на наступне пленарне засідання", - сказав Луценко.

Представляючи проект, Андрій Кожем'якін повідомив, що "проект доповнить процес реформи прокуратури України, він повністю на себе перебирає досудове слідство".

Згідно з проектом, бюро має виявляти, розкривати и припиняти злочини, пов’язані з діяльністю організованих груп та злочинних організацій.

Розслідувати випадки катування та інших злочинів, пов’язаних з жорстоким, нелюдським або таким, що принижує гідність, поводженням або покаранням, вчинених прокурорами, слідчими (детективами) Національного антикорупційного бюро, СБУ, органів внутрішніх справ та працівниками інших правоохоронних органів.

Бюро має також розслідувати військові злочини, злочини, вчинені службовими особами, які займають особливо відповідальне становище.

Також бюро має займатись розслідуванням злочинів, вчинених службовими особами Національного антикорупційного бюро України, прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (крім випадків, коли досудове розслідування цих злочинів віднесено до підслідності детективів підрозділу внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування