Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірсов: Вибори можуть не призначити в усій Донецькій та Луганській областях

Четвер, 16 липня 2015, 12:02

Член фракції БПП Єгор Фірсов заявляє про те, що місцеві вибори 25 жовтня можуть не відбутися на усій території Донецької та Луганської областей.

Про це він заявив журналістам у парламенті у четвер.

За його словами, у четвер у порядку денному з'явився проект постанови про призначення чергових місцевих виборів на жовтень 2015 року, в "якому прописані пункти, що на території Донецької та Луганської областей вибори не проводяться взагалі, в усіх районах цих областей".

"Виходить якась дивна ситуація, коли з одного боку ми ухвалюємо Конституцію з особливим порядком самоврядування, маючи на увазі, що там ми зможемо провести вибори в разі реалізації Мінських угод, але в той самий час іншою постановою ми говоримо, що на неокупованих територіях, де можна проводити вибори, і буде висока явка, ми вибори не проводимо", - заявив депутат.

За словами Фірсова, через це він особисто не голосуватиме за відповідну постанову.

"Я пов'язую це (постанову) з тим, що у когось є план ухвалити зміни в Конституцію, і навесні з'явиться рішення, що треба проводити вибори на окупованій території. Але щоб на цьому не було акцентовано, що проводяться вибори в "ДНР", просто скажуть, що вибори проводять на усій території Донецької та Луганської областей", - вважає депутат.

Як відомо, відповідно до закону про місцеві вибори, який Рада ухвалила 14 липня, місцеві вибори не мали проводити лише на окупованих територіях – в Криму та частині Луганської та Донецької областей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування