Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голосування в ООН щодо резолюції про трибунал по MH17 відкладено - ЗМІ

Субота, 18 липня 2015, 03:47

Голосування в Раді Безпеки ООН щодо проекту резолюції про створення міжнародного трибуналу для переслідування відповідальних за збитий над Донбасом малайзійський "Боїнг" відкладено, орієнтовно, до 27 липня.

Про це повідомляє з посиланням на дипломатичне джерело в ООН ТАСС.

"Голосування, попередньо намічене на наступний вівторок, вирішено відкласти на тиждень. Орієнтовна дата - 27 липня", - сказав дипломатичне джерело.

Він повідомив, що на засіданні Радбезу ООН очікується участь міністрів закордонних справ країн, які входять у спільну групу з розслідування причин катастрофи лайнера: Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України.

Саме дані держави найбільш активно просувають ідею створення міжнародного трибуналу.

Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу, є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

17 липня президент України Петро Порошенко створив робочу групу з питань, пов’язаних із запровадженням міжнародного механізму притягнення до відповідальності осіб, винних у збитті Боїнга-777. Керівником групи призначено заступника міністра закордонних справ Олену Зеркаль.

Вона заявила, що попри неконструктивну позицію Росії, можливість створення такого трибуналу все ще існує, але оскільки ані Росія, ані Україна, ані Малайзія не є суб'єктами міжнародного суду в Гаазі, цей інструмент (міжнародний суд в Гаазі) проти Росії використати не можливо.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування