Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Радикальна партія" та "Самопоміч" пішли із зали Ради на знак протесту

Четвер, 2 липня 2015, 20:05

Депутати фракцій "Радикальна партія" та "Самопоміч" у четвер ввечері залишили залу Верховної Ради на знак протесту проти ухвалення поправок до закону про прокуратуру.

Про це лідери цих політсил заявили з трибуни парламенту.

"Ми, фракція Радикальної партії, на знак протесту залишаємо залу парламенту. Ми вважаємо, що те, що зараз відбулося, - це профанація боротьби з корупцією. Реальної боротьби з корупцією не було і немає. Це ручне управління антикорупційним прокурором", - заявив Олег Ляшко.

"Вельмишановний пане голово, на превеликий жаль, ви щойно обдурили фракцію "Самопоміч". Вельмишановна Юліє Володимирівно, вельмишановний Юрій Віталійович, вітаємо вас із антикорупційним законом, він працює на Україну, на вас, адже ви є Україною, шановні колеги", - заявив лідер "Самопомочі" Олег Березюк.

"Ми на знак протесту, щоби ви далі працювали без нас, сьогодні принаймні, вийдемо для того, щоб ви насолодилися владою, яку вам дав народ України. А ви не можете змінити навіть маленької коми у цьому законі. Не можете дати цим людям можливості, щоб вони контролювали процес у прокуратурі, яка нищить цю країну, далі нищіть її", - додав він.

Водночас Гройсман попросив депутатів залишитися і зазначив: "Колеги у мене в кабінеті була робоча нарада, де визначилися щодо голосування в залі рейтинговим шляхом: від парламенту 7 і від комітету 4 (антикорупційного прокурора обиратиме комісія, яку формують в пропорції "7 від Ради - 4 від прокуратури"). Ця була пропозиція, я поставив її на голосування, вона набрала більшість голосів. В чому проблема? Я зробив так, як ми домовилися на нараді. Все інше – просто спекуляція".

Пізніше перший заступник голови ВР Андрій Парубій закликав депутатів повернутися до роботи. За деякий час Ляшко заявив, що "Радикальна партія" повернулася до зали для того, щоб проголосувати за законпроект про реструктуризацію валютних кредитів.

Пізніше Березюк також заявив, що "Самопоміч" готова повернутися на засідання Верховної Ради при винесенні на голосування законопроектів про конвертацію валютних кредитів і скасування обмеження виплати пенсій працюючим пенсіонерам.

Українська прада

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...