Порошенко: з провокаторами, які "зривали" демобілізацію, розібрались

Вівторок, 21 липня 2015, 16:38

Демобілізація військовослужбовців, які нині виконують бойове завдання в зоні АТО, відбудеться у серпні-вересні як це передбачено відповідним указом.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Миколаївщину, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, чутки про те, що вона не відбудеться, є провокацією.

"Жодних проблем із демобілізацією, яка має відбутися у серпні-вересні, немає, указ буде виконано. Нам відомо про чутки, які поширюються серед військовослужбовців про можливий її зрив. Але хочу зазначити, що це чиста провокація, а провокаторів уже виявлено і передано правоохоронцям", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що кількість військовослужбовців, які залишаються служити в армії за контрактом, останнім часом значно збільшилася.

Раніше прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України повідомила, що більшість військовослужбовців, які були призвані в ході третьої черги часткової мобілізації, демобілізують у вересні з огляду на те, що зараз подовжено терміни підготовки нових мобілізованих, які прийдуть їм на заміну.

За даними Генштабу, станом на 18 липня з лав Збройних Сил України звільнено 39 789 військовослужбовців, призваних під час першої та другої черги мобілізації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування