Балога звинувачує Авакова у причетності до подій на Закарпатті

Четвер, 23 липня 2015, 13:52

Депутат Віктор Балога (позафракційний) заперечує наявність свого інтересу в "мукачівських подіях" і переконаний, що все було сплановано в Києві.

"Відкидаю всі спекуляції щодо мого інтересу в цій справі", - сказав Балога на прес-конференції в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

За словами парламентарія, інцидент в Мукачевому "має значно більший масштаб", ніж про це кажуть.

"Правий сектор" став лише інструментом у спланованій операції ... План був зрежисований в Києві ", - вважає Балога.

"Це не тільки зіткнення через сфери злочинного бізнесу, а й тісний взаємозв'язок владних, політичних, кримінальних інтересів", - упевнений він.

На думку Балоги, до цього причетний глава МВС Арсен Аваков.

Що стосується сценарію, то, за словами депутата, він був наступним: "Руками" Правого сектора "знищити тих, хто займається контрабандою на Закарпатті, звільнити цей ринок під себе, потім руками правоохоронців знищити "Правий сектор" дискредитувати всі добровольчі рухи в очах людей, а у фіналі - ввести на Закарпатті АТО, знищивши будь-яку політичну конкуренцію".

"Цей план, швидше за все, був зрежисований силовим блоком ні Закарпаття, а Києва ... Як мінімум представник однієї політичної сили, тобто Аваков, був причетний до цієї події, бо він міг це зупинити і без нього ця спецоперація не робить", - заявив він.

При цьому Балога заявив, що свого інтересу у нього в цій справі немає. "Відкидаю всі спекуляції щодо мого особистого інтересу в цій справі. Моя зацікавленість в одному - в остаточному регулюванні конфлікту, встановленні істини і справедливому покаранні всіх причетних", - підкреслив депутат.

При цьому Балога не став заперечувати, що має відношення до фінансування "Правого сектора". "З часу революції в 2013 році в Києві я фінансував і Майдан, я фінансував і закарпатців, які тут були, в тому числі і представників "Правого сектора". А зараз я вам скажу, що однозначно "Правому сектору" як у Києві, так і закарпатському допомагав. Але це мізер порівняно з тим, що ми робимо і як допомагаємо 128-й бригаді, що дислокується в Мукачевому", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про небажання співпрацювати з тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради з розслідування подій у Мукачевому, Балога сказав: "На моє глибоке переконання, в цій комісії працює багато моїх колег, які висвітлюють події суб'єктивно".

Як відомо, Балога - виходець з Закарпаття, має там бізнес-інтереси.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...