Порошенко підписав указ про запровадження технології 4G

Четвер, 23 липня 2015, 19:29

У Нацкомісії, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, обіцяють впровадити технологію 4G впродовж 2017 року.

Про це розповів на брифінгу після засідання Нацради реформ у четвер ввечері глава НКРЗІ Олександр Животовський.

Раніше заступник голови АП Дмитро Шимків повідомив, що президент Петро Порошенко підписав указ про запровадження технології 4G, і зазначив, що процедура продажу радіочастот буде проведена за прикладом тендерів на частоти 3G, "які були прозорими і принесли до бюджету 11 млрд гривень".

У свою чергу Животовський повідомив, що наразі комісія із залученням міжнародних експертів займається моніторингом радіочастот, "права на які, на жаль, в останні роки роздавалися без огляду на ефективність".

"У 3G був один діапазон, який використовували військові. Тут ми маємо 4-5 діапазонів, які використовуються теперішніми операторами, військовими та телебаченням", - сказав він.

За словами Животовського, наразі вісім операторів готові фінансувати дослідження та взяти участь у підготовці 4 G до запуску.

"Я сподіваюся, що за підтримки президента, Кабміну та фахівців галузі ми зробимо все для того, щоб з 2017 року у кожного користувача інтернету стояла позначка LTE", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування