Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонники кажуть, що ні в яких росіян не стріляли

Понеділок, 27 липня 2015, 13:49

Держприкордонслужба спростовує інформацію російських ЗМІ про те, що начебто українські прикордонники стріляли у двох росіян біля пункту "Красна Талівка".

Про це йдеться в офіційні заяві на сайті відомства.

"Держприкордонслужба офіційно заявляє, що дана інформація повністю не відповідає дійсності та носить виключно провокативний характер", - йдеться в заяві.

Прикордонники нагадали, що їхнім співробітникам законом суворо заборонено "відкривати вогонь у бік території суміжної країни".

"Тим не менше, з метою перевірки даної інформації, Адміністрація ДПСУ ініціювала службове розслідування, в ході якого були перевірені усі прикордонні наряди, які несли службу на вказаному напрямку. В результаті було встановлено, що усі боєприпаси у військовослужбовців в наявності, а зброя не містить ознак застосування", - заявили в ДПСУ.

Водночас прикордонники нагадують, що "на даному напрямку неодноразово спостерігалися диверсійні групи, які намагалися незаконно перетнути кордон з Росії в Україну".

"Також нагадуємо, що 25 липня на Донеччині прикордонники затримали вантажівку з боєприпасами, яку супроводжували представник НЗФ та майор ЗС РФ. Можливо, недостовірна інформація про обстріл була розповсюджена з метою відволікання уваги громадськості від участі ЗС РФ у конфлікті на Сході нашої країни", - заявили в ДПСУ.

Як відомо, раніше в російських ЗМІ з'явилась інформація, що начебто українські прикордонники стріляли у двох росіян, які "фотографувались" біля кордону.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування