Австралія планує запобігти ветуванню резолюції ООН про трибунал по MH17

Вівторок, 28 липня 2015, 07:16

Глава МЗС Австралії Джулія Бішоп заявила, що вона збирається не допустити ветування резолюції Ради Безпеки ООН щодо збитого над Донбасом малайзійського "Боїнга".

Про це пише австралійське видання Sydney Morning Herald.

Міністр закордонних справ Австралії має намір переконати президента Росії Володимира Путіна і своїх союзників створити трибунал ООН з розслідування причетних до катастрофи рейсу MH17.

"Ми не повинні дозволити накласти вето в Раді безпеки ООН, яке дозволить уникнути правосуддя", - заявила Бішоп.

Вона не згодна з позицією Росії щодо невиправданої поспішності у створенні трибуналу.

"Якщо це проблема для Росії, то я очікую, що РФ утримається (від голосування - прим. Ред.), Я виступаю за одноголосне рішення", - підкреслила Джулія Бішоп.

"Будь-яке подальше зволікання (з прийняттям резолюції - прим. Ред.) - поганий сигнал тим недержавним діячам, які здатні здійснювати такі звірства. Світова спільнота повинна бути тісно згуртована в засудженні будь-яких атак на цивільні літаки в комерційному повітряному просторі", - зазначила глава МЗС Австралії.

Раніше постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін заявив, що Російська Федерація накладе вето на резолюцію Ради Безпеки ООН про створення трибуналу по авіакатастрофі малайзійського Боїнга в Донбасі, якщо документ набере необхідні для прийняття дев'ять голосів.

Раніше глави МЗС 5 країн закликали створити міжнародний трибунал по MH17

Водночас Росія виступає проти такого трибуналу.

Рада Безпеки ООН призначила розгляд проекту резолюції на середу, 29 липня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News