Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія накладе вето на резолюцію РБ ООН про трибунал по MH17 - Чуркін

Вівторок, 28 липня 2015, 01:48

Російська Федерація накладе вето на резолюцію Ради Безпеки ООН про створення трибуналу по авіакатастрофі малайзійського Боїнга в Донбасі, якщо документ набере необхідні для прийняття дев'ять голосів.

Про це заявив постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін, пишеТАСС.

"Ми будемо голосувати проти. У цьому в мене сумнівів немає. Якщо резолюція набере дев'ять або більше голосів, то це буде вето", - сказав він.

На його думку, що резолюція в будь-якому випадку прийнята не буде. Він також висловив сподівання, що автори ідеї - Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна - не винесуть документ на голосування.

"У мене все ж таки зберігається надія на те, що цей проект не буде поставлений на голосування", - заявив постпред РФ.

За його словами, якщо прихильники ідеї все ж таки зважаться винести його на розгляд СБ, то вони візьмуть на себе "політичну і практичну відповідальність за наслідки".

Чуркін вважає, що за просуванням документа стоїть "явна спроба створити ще одне вогнище конфронтації, яке може мати дуже далекосяжні наслідки для міжнародних відносин".

"Цей конфронтаційний крок дуже небезпечний", - сказав постпред РФ, зазначивши, що Москва хотіла б "продовжувати справи в дусі співробітництва".

Раніше глави МЗС 5 країн закликали створити міжнародний трибунал по MH17

Водночас Росія виступає проти міжнародного трибуналу у справі рейсу MH17.

Рада Безпеки ООН призначила розгляд проекту резолюції на середу, 29 липня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування